Fruit bezorgen? Neem een fruit maaltijdbox

Het is al jaren bekend dat we met z’n allen gezonder moeten gaan leven. Meer stukken groente en fruit moeten er dagelijks naar binnen worden gewerkt. Toch kan dat soms moeilijk zijn. Het ontbreekt ons immers vaak aan tijd om deze spullen (vers) in huis te halen. Er zijn tegenwoordig nieuwe initiatieven die hier slim op inspelen. In dit artikel gaan we verder in op fruitbezorging, de maaltijdbox en boodschappen bezorgen.

Jonge ondernemers starten fruit bezorg bedrijf
Fruitzak is het bedrijfje dat in maart 2015 is opgericht door de eerstejaarsstudenten Jeanne Cazemier en Hilda groen die bedrijfskunde studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Iedere week bezorgen deze 19-jarige dames op woensdagochtend fruitzakken voor vier euro aan de deur bij mensen die een bestelling op hun websitehebben geplaatst. In de fruitzak zitten altijd appels, peren, kiwi’s, sinaasappels en een speciaal stuk fruit dat iedere week verschilt. Fruitzak richt zich op de consument die niet heel veel tijd en geld heeft, maar wel gezond wil leven. Hilda: ‘In eerste instantie ligt onze focus op studenten , maar we merken dat er ook vraag naar dit product is van mensen die werken. We wilden fruit bezorgen bij mensen omdat we merken dat mensen wel gezond willen leven. Bestel nu zelf direct een foodbox om het gemak te ervaren.

Regionale trends in fruit bezorgen
Eet elke dag vers fruit, dan zie je er een stuk gezonder uit. Voedingscentra scanderen al jaren deze overbekende kreet. Niemand zal dan ook de voedingswaarde van een appeltje of een banaan op zijn tijd ontkennen. Fruit: het lijkt een zo vanzelfsprekend onderdeel van ons dagelijkse eetpatroon. Maar wie eet die dagelijkse aanbevolen twee stuks? Niet iedereen pelt wel eens een mandarijntje overdag of wipt even langs de supermarkt voor een paar bananen. Meestal beperken we ons op het werk tot de daghap in de bedrijfskantine of de van huis meegebrachte bammetjes. Terwijl fruit zo lekker, makkelijk en vooral gezond is. De in 2015 opgestarte fruitservice FirmaFruit heeft een ware vlucht genomen in de regio en bezorgt wekelijks fruitboxen bij bedrijven in de omgeving Emmen-Coevorden-Hoogeveen-Assen. FirmaFruit is een dochteronderneming van Jager Holland: een ruim honderd jaar oude importeur en exporteur van verse groente en smakelijk fruit. Het bedrijf importeert uit alle hoeken van de wereld, zoals Chili, Spanje en Zuid-Afrika. Op termijn kunnen soort initiatieven ook samenwerken met maaltijdboxen of zelf een maaltijdbox initiatief starten zodat consumenten gemakkelijk elke week een boodschappenpakket ontvangen

Ontwikkelingen in de winkels van afgelopen jaren

Coop investeerde in winkels. Coop heeft de marktgroei ruimschoots overtroffen, meldt het supermarktconcern. Er werd in 2015 flink geïnvesteerd in de winkels. Er werd een aantal nieuwe supermarkten in gebruik genomen en daarnaast werden tientallen winkels gemoderniseerd. Bij alle filialen en veel ondernemers werd de afdeling groenten en fruit vernieuwd. Coop introduceerde daarnaast eind 2015 het nieuwe stadsconcept Coop Vandaag in 3 winkels. Jumbo zet in op beleving en schrapt banen. Na jaren van overnames en integratie, zal Jumbo in 2016 verder groeien door ruim € 100 miljoen te investeren in de modernisering van winkels en de verdere uitrol van het online verkoopkanaal. Naast het investeren in haar winkels en de formulebeloftes zoals de laagsteprijsgarantie, zal het concern haar hoofdkantoororganisatie en logistieke processen verder optimaliseren. In 2016 zal Jumbo zo’n 70 winkels verbouwen naar haar laatste formule uitgangspunten, waarbij vers, assortiment en beleving centraal staan. Veel supermarkten zijn ook begonnen met het verkopen van een maaltijdbox of hebben plannen dit te doen.

Ben jij overtuigd om ook eens wat meer fruit te gaan eten? Bestel dan direct bijvoorbeeld een verse tros bananen of een maaltijdbox. Door het een keertje uit te proberen kun je ervaren hoe gemakkelijk dit is. Het scheelt je wekelijks een hoop tijd en kost je bijna niets extra’s. Veel eetplezier!